Middag

 

Utvalda kvällar välkomnar vi dig till en kväll i gastronomins tecken!

Vi dukar upp och bjuder in till en kväll tillägnad smak och njutning. Våra erfarna kockar lagar upp härliga mellanrätter eller en fyra-rätters meny på säsongens råvaror. För att komplettera upplevelsen har NOGAs sommelier tagit fram matchande viner till maten. Våra middagskvällar bjuder på gemytlig stämning och en del överraskningar. Allt du behöver göra är att koppla av och njuta med alla dina sinnen. 

Chambre Separée

Chambre separée är franska och betyder ”avskilt rum”. Ha våra duktiga kockar helt för er själva en kväll!

Läs mer om Chambre Separée här!

 

Äntligen sommar!

Nyfångad fisk hör tveklöst sommaren till! Inför varje säsong sätter vi på NOGA en säsongsbetonad meny till våra matlagningsevent samt middagar, och matchar även dryck till rätterna. När det äntligen är sommar ska man passa på att unna sig, och därför vill vi på NOGA dela med oss av ett härligt recept med matchande dryck.

Rimmad och rökt röding med syrlig potatiskräm och picklad majrova

Rödingen

1 sida på 3 personer

2 dl socker

3 dl salt

2 liter vatten

2 liter is

Blanda salt, socker,vatten till en rimlag.

Skinna fisken noga och lägg i det saltade vattnet och täck med isen.

Låt ligga i 30 minuter.

Starta röken så den blir rökfylld på lägsta temperatur.

När rödingen är färdigrimmad lägger ni upp den på ett lämpligt fat och röker i 15 minuter i röken.

Picklad majrova

2 majrovor

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

Majrovan hyvlas väldigt tunt på mandolin, samtidigt som det övriga ingredienserna kokar upp till en så kallad 1-2-3 lag.

Placera sedan de tunt hyvlade rovorna i lagen och ta från värmen. Låt ligga tills det är dags att äta.

Syrlig mandelpotatispuré

400g mandelpotatis

300g gräddfil

200g smör

Salt

häng gräddfilen snabbt i ett kaffefiler så vasslen skiler sig.

Skala och koka potatisen mjukt i gott saltat vatten.

Passera sedan genom en finmaskig sil

Vänd ner smöret som du tärnat fint med den hängda gräddfilen.

Rör ihop till en fin kräm.

Smaklig spis!

Hur matchar man bäst en fräsch bit fisk med en försiktig ton av rök i kombination med syrliga och picklade tillbehör? Vi hittade svaret i Les Ursulines, en chardonnay från Bourgogne. Den är både frisk och fräsch men med försiktiga toner av fat som helt naturligt kompletterar de något komplicerade nyanserna i rätten. Den är ung och torr med bra balanserad mineralitet. Les Ursulines är namngiven efter en katolsk nunneorden som huserade i den byggnad som idag är Jean-Claude Boissets vinhus och finns i Systembolagets beställningssortiment för 139 kr, nr.70131